Vessana, cultivant agroecologia des del 2003

Som una experiencia agrària familiar de 2ha (horta i fruiters) situada entre tres termes municipals, Castelló d’Empúries, Fortià i Riumors. Llindant amb els Aiguamolls de l’Empordà per el rec del Molí, envoltats de cledes i camps en plena plana Empordanesa.

Vessana

Practiquem l'agroecologia

Apostem per un model d’agricultura diferent, aprofitant al màxim els recursos locals. Practiquem la proximitat amb aquells que s’interessen per el què fem, aportant els nostres coneixements i oferint un espai on reconèixer allò que mengem. La temporalitat dels cultius, diferents eines a utilitzar, èpoques de sembres i plantacions, moments òptims de cada tasca a excercir en cada cultiu, recol-lecció… En definitiva un model agroecològic, en contacte directe amb el consumidor en un sentit bidireccional. Un model digne i just tant per al pagès com per al consumidor.

Establim rotacions, combinem diferents famílies hortícoles, preservem varietats locals, defugim dels transgènics…

Treballem conjuntament amb altres companys de la zona que també practiquen l’agroecologia, i amb La Xarxeta.

Vàrem començar l’any 2003 produïnt cigró i civada, unes 4 ha de cultiu, envoltades de bosc, en terres del Baix Empordà, a Corçà. On vàrem estar 4 anys dedicant-nos a aquests cultius de secà.

El 2007, vam començar amb l’horta en terres Alt Empordaneses i des del 2010 estem instal-lats a Castelló d’Empúries.

Les persones que hi treballem

Som pagesos, actualment la Sara, treballant a l’hort i fent la resta de feines de gestió, repartiment, mercats….En Robert, feines a l’hort dos o tres dies a la setmana. La Bet i La Mercè a mercat.

Els dimarts la Carolina ,la Lua i la Bet, ens ajuden amb la confecció de les cistelles a canvi de fruita i verdura, unes mans molt benvingudes.

A les xarxes social i fins fa ben poquet a mercat durant 5 anys, Rafael Camps.

Fem jornades de portes obertes o visites a l’hort a qui ens ho demani.

Podeu trobar-nos al mail latevapagesa@vessana.com
o al telèfon: 670 570 810

Fem mercat els dissabtes a Empuriabrava, cantó Muga. I els dilluns a Cadaqués.